Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس فرهنگستان طب سنتی ازبکستان دار فانی را وداع گفت. دکتر «محمد همرایف» شیفته ایران و شاگرد طب بوعلی‌سینا بود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا، دکتر همرایف که از چهره‌های سرشناس طب‌ سنتی در ازبکستان و آسیای‌میانه بود در سن ۶۵ سالگی در تاشکند، پایتخت ازبکستان درگذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدجان همرایف، سال ۱۳۳۱ خورشیدی (۱۹۵۲ میلادی) در شهر بخارا به دنیا آمد. وی فارغ‌التحصیل دانشکده شیمی دانشگاه دولتی در تاشکند و مکتب عالی مترجمان ادبیات فارسی و عربی وابسته به دانشکده خاورشناسی دانشگاه دولتی مسکو بود.

همرایف فعالیت خود را در انستیتوی شیمی فرهنگستان علوم ازبکستان در زمینه پژوهش اسپکتروفوتومتریک آغاز کرد. همچنین وی در گروه تاریخ شیمی دانشکده شیمی دانشگاه دولتی مسکو به‌عنوان دستیار پروفسور «نیکلای فیگورافسکی» فعالیت کرده است.

دکتر همرایف پس از انجام فعالیت‌های علمی و پژوهشی در دانشگاه‌های ازبکستان و شوروی سابق با هدف احیاء و توسعه طب‌سنتی که در زمان استیلای شوروی ممنوع بود؛ فعالیت خود را با ایجاد فرهنگستان طب ‌سنتی ازبکستان آغاز کرد.

ترویج طب سینوی و به‌کار بردن آموزه‌های ابن‌سینا در پزشکی نوین و بهره‌برداری وسیع از نسخه‌های طب‌ سنتی در حفظ سلامتی و درمان بیماری‌ها از جمله اهداف این فرهنگستان بود.

دکتر همرایف برای رسیدن به اهدافِ: ۱- احیای طب سنتی ازبکستان بر اساس نسخ خطی قدیمی اطبای شرق بویژه شیخ‌الرئیس بوعلی‌سینا ۲- ایجاد مکتب عالی طب سنتی با هدف آموزش متخصصان در زمینه طب‌سنتی ۳- تألیف دانشنامه طب‌ سنتی ازبکستان و اصول نظری و عملی آن در آن کشور ۴- عملی کردن روش زیست سالم و حفظ سلامتی بر اساس پیشگیری از بیماری؛ فعالیت‌های ملی و بین‌المللی خود را سامان می‌داد.

وی در آزمایشگاه و مرکز فرآوری گیاهان دارویی که در فرهنگستان خصوصی طب ‌سنتی ازبکستان دایر کرده بود، ۵۳ نوع داروی جدید بر اساس طب‌ سنتی تولید و عرضه کرد.

برپایی همایش‌ها و نشست‌های سالانه با همکاری کشورهای ایران، چین، ژاپن، کره جنوبی، هندوستان، ویتنام و نپال و برخی کشورهای اروپایی از جمله فعالیت‌های علمی و ترویجی این استاد فقید برای معرفی و ترویج طب بوعلی‌سینا بود.

وی از سال ۱۳۷۹ خورشیدی (۲۰۰۰ میلادی) ماهنامه طبابت شرق را به طور مرتب منتشر می‌کرد و تا آخرین روزهای حیات سردبیر آن بود.

مراودات فرهنگی و علمی دکتر همرایف با ایران که خود را از نظر فرهنگی وابسته به این دیار و به‌قول خودش شیراز می‌دانست با همکاری رایزنی فرهنگی ایران در یک دهه گذشته به رفت‌وآمد هیئت‌های مختلف علمی و گردشگری بین همدان و بخارا منجر شد.

امضای تفاهم‌نامه همکاری با بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی‌سینا و شرکت در آیین‌های گرامیداشت شیخ‌الرئیس در همدان و بخارا از جمله فعالیت‌های علمی و فرهنگی فرهنگستان طب‌سنتی ازبکستان به مدیریت دکتر همرایف بود.

آخرین دیدار دکتر همرایف و هیئت همراه او از همدان و آرامگاه شیخ‌الرئیس با به‌جا آوردن ختم قرآن بر مزار بوعلی‌سینا همراه بود.

توکل دارائی، رئیس روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا درباره فعالیت‌های دکتر همرایف در زمینه طب بوعلی‌سینا گفت: دکتر محمدجان همرایف از جمله شیفتگان فرهنگ و هنر ایران‌زمین بود که خود را از اعقاب مهاجران شیرازی به بخارا در ۶۰۰ سال پیش می‌دانست. او برای ترویج طب ‌سینوی و معرفی شیخ‌الرئیس بوعلی‌سینا تلاش و کوششی بین‌المللی داشت و هر ساله همایش‌هایی در بخارا و تاشکند برای شناساندن میراث پزشکی ابن‌سینا با حضور میهمانانی از ایران و سایر کشورها برگزار می‌کرد.

دارائی با اشاره به مراودات علمی بنیاد بوعلی‌سینا و فرهنگستان طب‌سنتی ازبکستان؛ ادامه داد: نخستین‌بار واسطه ایجاد رابطه علمی و فرهنگی بین دو کشور ایران و ازبکستان رایزنی فرهنگی ایران بود که انصافاً برای معرفی میراث فرهنگی و علمی ایران جهد و تلاش بلیغ داشت. دکتر همرایف به‌عنوان رئیس فرهنگستان طب‌سنتی ازبکستان بارها به همدان آمد و قبر بوعلی‌سینا را زیارت کرد و در برنامه‌های علمی و پژوهشی مرتبط با طب ‌سنتی ازبکستان؛ احیای طب بوعلی‌سینا را دستور کار خود قرار داده بود.

وی افزود: عشق و علاقه وافر دکتر محمد به فرهنگ ایران به‌گونه‌ای بود که احساس نزدیکی و تعلق خاطرش به تمدن ایرانی او را به فراگیری خط فارسی کشانده بود. او هر چند از تاجیکان بود و با زبان شیرین فارسی سخن می‌گفت ولی نمی‌توانست میراث مشترک نیاکان را با خط اصلی بخواند.

دارائی با ابراز تأسف برای از دست دادن چنین شخصیت علمی و ایران‌دوست که زندگی خود را وقف احیای میراث پزشکی ابن‌سینا کرده بود؛ با خانواده و دوستان آن مرحوم اظهار همدردی کرد و از خداوند متعال برای روح آن درگذشته طلب غفران و آمرزش کرد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۳۷۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام درگذشت وزیر علوم در پی درگذشت نخبه کنکوری

محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پی درگذشت نخبه کنکوری ۱۴۰۲ پیام تسلیت صادر کرد.

به گزارش ایسنا، پیام تسلیت وزیر علوم درپی درگذشت سید اسماعیل نصرالهی‌، نخبه کنکور انسانی بر اثر مسمومیت گاز مونوکسید کربن جان به شرح ذیل است:

بلبلی خون دلی خورد و گلی حاصل کرد
باد غیرت به صدش نوع پریشان‌دل کرد

فرزند فرهیخته‌ام "سیداسماعیل نصرالهی" که هزاران امید به اراده‌ آهنین و اعجاب علمی‌اش داشتم، جهان را باقی گذاشت و به خالق خویش پیوست.

در آیین تقدیر از او که به صبر و سربلندی از برگزیدگان رقابت علمی کنکور سال ۱۴۰۲ معرفی شده بود، شادمان از آن بودم که می‌تواند هم چون رویشی مبارک از نسل نو، مصداق جهاد علمی این روزگار باشد دریغ که سرنوشت او به گونه‌ای دیگر رقم خورده است. غیاب او حسرت مضاعفی برای من و همه‌خدمتگزاران ساحت دانش خواهد بود.

با قلبی غمگین و با رضایت به مشیت الهی، درگذشت آن گرانمایه‌فرزند عزیز و پدر ارجمندش دکتر "سیداحمد نصرالهی" را به جامعه‌ دانشگاهی، بازماندگان داغدارش خاصه مادر محترمش تسلیت عرض می‌نمایم و از خداوند صبر جزیل و اجر عظیم مسئلت می‌نمایم که در تربیت آن فقیدسعید از جان مایه گذارده بود. آرامش جاودان نصیب آن ارواح عزیز گردد که؛
جهان پیر است و بی‌بنیاد
ازاین فرهادکش فریاد....

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • پیام تسلیت وزیر کشور به مناسبت درگذشت نخبه جوان مازندرانی
  • پیام درگذشت وزیر علوم در پی درگذشت نخبه کنکوری
  • بنیاد ملی نخبگان درگذشت اسماعیل نصراللهی را تسلیت گفت
  • اطلاعیه دانشگاه بوعلی‌سینا در حمایت از دانشجویان حامی فلسطین
  • پیام تسلیت رئیس بنیاد ملی نخبگان در پی درگذشت نخبه علمی کشور
  • عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا به عنوان جوان برتر همدان انتخاب شد
  • پیام تسلیت رئیس بنیاد ملی نخبگان در پی درگذشت ناباورانه نخبه‌ علمی کشور
  • پیام تسلیت رئیس بنیاد ملی نخبگان در پی درگذشت نخبه‌ علمی کشور
  • کهن‌ سال‌ ترین معلم ایران درگذشت
  • ما به دنبال تبدیل مجلس سنتی به مجلس نوین هستیم