Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر علوم در دیدار با رئیس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی‌سینا بر لزوم بهره‌مندی از میراث شیخ‌الرئیس و معرفی جهانی این دانشمند ایرانی تأکید کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا، دکتر منصور غلامی با اشاره به تأثیرات تمدنی شیخ‌الرئیس بوعلی در زمینه علوم طبیعی و پزشکی، بر لزوم پاسداری از هویت ایرانی این فیلسوف بزرگ تأکید کرد و گفت: بوعلی جزء دانشمندان سرآمد فرهنگ و تمدن اسلام و ایران است و بازشناسی آثار این طبیب و فیلسوف ایرانی و مطالعه و تحقیق علمی درباره میراث او باید با قدرت و همت بیشتری ادامه پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به تأثیر میراث ابن‌سینا در غرب اشاره کرد و افزود: غربی‌ها بیشتر از هر چیز، بوعلی‌سینا را با طب و پزشکی و کتاب بزرگ قانونش می‌شناسند و هر چند فلسفه او نیز در اروپا تأثیر داشته است اما به‌طور عمومی او را از دریچه پزشکی می‌شناسند پس باید میراث عقلی بوعلی‌سینا در معرفی جهانی او مدنظر قرار گیرد و فلسفه این دانشمند در عرصه جهانی بیش از گذشته معرفی شود.

غلامی با اشاره به وجود آرامگاه شیخ‌الرئیس در همدان، استفاده از این ظرفیت فرهنگی و علمی را فرصتی مغتنم برای مردم این استان دانست و خواستار مساعدت و همکاری دستگاه‌های اجرایی، علمی و فرهنگی استان در پیشبرد اهداف و وظایف بنیاد بوعلی‌سینا شد.

رئیس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی‌سینا نیز در این دیدار با ارائه گزارشی از مشکلات فراروی فعالیت این بنیاد گفت: اگر قرار است کاری در خور شأن نام و میراث بوعلی‌سینا انجام شود، لازم است دستگاه‌های مختلف ملی و استانی از پشتیبانی مادی و معنوی این بنیاد دریغ نکنند تا بتوان با فعالیت‌های علمی تعریف شده در این بنیاد، بوعلی‌سینا را از انزوا بیرون آورد و چهره تابناک او را به ایران و جهانیان بیش از گذشته معرفی کرد.

آیت‌ الله غیاث‌الدین طه‌محمدی تخریب چهره بوعلی‌سینا در طول هزاره گذشته را ظلمی آشکار به خدمات و شایستگی‌های بی‌بدیل این دانشمند بیان کرد و افزود: بوعلی‌سینا شخصیتی دینی و جهانی است که میراث و داشته‌های او آبروی شهر و استان همدان است. ملاصدرا در جایی از توصیف مراتب علمی بوعلی‌سینا، از این‌که این دانشمند بزرگ وقت خود را صرف علومی غیر از فلسفه کرده تأسف می‌خورد و معتقد است اگر بوعلی آثارش را تنها در زمینه فلسفه عرضه می‌کرد می‌توانست فلسفه اسلامی را بیش از وضعیت موجود متحول کند. در زمینه امور عقلی و شناخت الهی که در فلسفه شفا آمده اگر بخواهیم نظرات و میراث بوعلی را با سایر بزرگان حکمت و فلسفه از جمله امام فخررازی، خواجه نصیرالدین طوسی و ملای رومی مقایسه کنیم، به تعبیر عامیانه بوعلی مثل بولدوزر راه را باز و مشکلات را حل کرده است.

عضو شورای علمی بنیاد بوعلی‌سینا و مصحح کتاب «القانون» نیز با اشاره به اهمیت میراث طبی و فلسفی بوعلی، در گزارشی کوتاه روند تصحیح کتاب قانون و توجه مراکز علمی داخلی و خارجی به این اثر شیخ‌الرئیس را بیان کرد و گفت: بوعلی‌سینا در آثار خویش و آنچه در تصحیح کتاب قانون دیده‌ام، اخلاق علمی را به نحو شایسته رعایت کرده است. او در زمینه گردآوری خواص ادویه در کتاب دوم می‌گوید «تو خیال نکن که من برای تهیه تک‌تک این داروها خودم اقدام کرده و زحمت کشیده‌ام بلکه از آنچه دیگر اطبا در گذشته نوشته‌اند، بهره برده‌ام» بنابراین نکته مهم در این بیان ابن‌سینا در مقدمه کتاب دوم قانون سازماندهی علمی و قابل تحسینی است که شیخ‌الرئیس انجام داده و مورد استقبال طبیبان در هزاره گذشته قرار گرفته است.

دکتر نجفقلی جبیبی سپس با اهدای کتاب اول القانون ابن‌سینا به وزیر علوم، اظهار امیداواری کرد با مساعدت مالی دستگاه‌های علمی و اجرایی کشور به بنیاد بوعلی، کار چاپ کتاب دوم به زودی انجام گیرد و تصحیح انتقادی کتاب‌های سوم تا پنجم نیز به سرانجامی نیکو ختم شود.

رئیس روابط‌عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی نیز با ارائه گزارشی از اقدامات علمی و فرهنگی انجام شده در این بنیاد، استفاده از ظرفیت بی‌نظیر میراث هزار ساله ابن‌سینا در پزشکی و فلسفه را پشتوانه‌ای هویتی و علمی برای دانشجویان و اهل علم دانست و خواستار مساعدت و راهنمایی وزارت علوم و سایر دستگاه‌های ملی و استانی برای تحقق اهداف این بنیاد شد.

توکل دارائی همچنین به رقابت‌های جهانی بر سر تصاحب میراث بوعلی‌سینا اشاره کرد و گفت: یکی از وظایف مهم این بنیاد در عرصه جهانی دفاع از هویت ایرانی شیخ‌الرئیس است و در این راه صعب به دستیاری و همکاری وزارتخانه علوم که پایگاه علم و دانش است، نیازمندیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی وزارت علوم ابن سينا بوعلي سينا وزير علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۷۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت ۳ میلیاردی بنیاد علم ایران از طرح‌های نوظهور و ۱.۵ میلیاردی از ریاضی‌دانان

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مالک نادری عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مراسم بزرگداشت روز استاد با گرامیداشت این روز گفت: معمولا در کشور‌های دنیا گرنت‌هایی وجود دارد که از حوزه‌های علم و بنیاد‌های علمی حمایت می‌کند و به نوعی ریشه حرکت‌های فناوری را در جایگاه علم تقویت می‌کند.

نادری با اشاره به بنیاد‌های علم موجود در دنیا خاطر نشان کرد: در ایران نهادی از سال ۸۳ به نام صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور تاسیس شد ولی نگرش بنیانگذاران این بنیاد از روز اول، تاسیس بنیاد علم بوده است.

مدیر پژوهش، نظارت و ارزیابی بنیاد علم ایران اظهار کرد: در سال گذشته با پیگیری‌های رئیس بنیاد علم و حمایت شورای عالی انقلاب فرهنگی، این نام صندوق به بنیاد علم ایران تبدیل شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: بنیاد علم ایران در سال‌های گذشته حمایت‌هایی را از رساله‌های دکتری، محققان پسادکتری، طرح‌های پژوهشی، حمایت از کرسی‌ها و اعطای گرنت را داشته است.

نادری یادآور شد: از ابتدای سال ۱۴۰۲ با توجه به حمایت‌هایی که معاونت علمی به عمل آورد و برنامه ریزی‌هایی که در بنیاد علم صورت گرفت، برنامه‌ای تحت عنوان برنامه " هشتاد_بیست" پیگیری کردیم. به این معنا که ۲۰ درصد بودجه بنیاد برای ۸۰ درصد طرح‌هایی که هر استاد علاقه‌مند به اجرا تحقیقات پایه و ابتدایی است، اختصاص داده شود.

به گفته وی بر اساس این طرح ۸۰ درصد بودجه‌ها برای ۲۰ درصد از تحقیقاتی که نیاز به بودجه بیشتری دارد، اختصاص یابد تا حرکت علمی قوی را ایجاد کند.
مدیر پژوهش، نظارت و ارزیابی بنیاد علم ایران ارتقا سطح حمایت‌ها را از دیگر تحولات این بنیاد ذکر کرد و گفت: در حوزه رساله‌های دکتری نیز اعلام شده است که اگر دانشجویان از پروپوزال‌های خود تا سال ۱۴۰۰ دفاع کرده باشند می‌توانند نسبت به دریافت حمایت‌ها اقدام کنند. ما مشکل اعتبارات نداریم ولی علاقه‌مند به دریافت طرح‌ها هستیم.

نادری اضافه کرد: در حال حاضر حدود ۱۳۵ میلیون تومان از هر رساله دکتری حمایت می‌شود که بخشی از آن به استاد راهنما پرداخت می‌شود.

به گفته وی در حال حاضر به محققان پسادکتری به میزان ۸۰ درصد حقوق استادیار پایه ۱ که مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان می‌شود، پرداخت خواهد شد ضمن آنکه ۹۰ میلیون تومان گرنت برای مواد اولیه و ازمایشگاه‌ها و ... اعطا می‌شود.

مدیر پژوهش، نظارت و ارزیابی بنیاد علم ایران یادآور شد: برای طرح‌های پژوهشی تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان پرداخت می‌شود و اگر همکاری خارجی در این طرح‌ها حضور داشته باشند، ۱۰۰ میلیون تومان دیگر نیز اعطا خواهد شد.

وی با اشاره به قابلیت‌های بین المللی بنیاد علم ایران گفت: بنیاد علم چین با طرح راه ابریشم یکی از این زمینه‌های همکاری بین‌المللی است که مبالغ خوبی (۱.۵ تا ۲ میلیاردتومان) از طرح‌ها حمایت می‌کند.

نادری خاطرنشان کرد: همچنین با همکاری بنیاد علم روسیه دو فراخوان منتشر کردیم و یک فراخوان دیگر نیز در دستور کار داریم و طی آن تا حدود ۲ میلیارد تومان از طرح‌ها حمایت می‌شود ضمن آنکه برنامه همکاری با بنیاد علم ازبکستان را نیز اجرا شده و فراخوان مشترک منتشر شده همچنان در حال پذیرش طرح‌های تحقیقاتی است.

به گفته وی در برنامه همکاری با بنیاد علم ازبکستان تا ۲ میلیارد تومان از طرح‌ها حمایت می‌شود.

نادری ادامه داد: از یک سال قبل همکاری با ستاد‌های معاونت علمی را آغاز کردیم، بر اساس تقسیم کاری که در معاونت علمی صورت گرفته به این صورت است که بر طبق آن حمایت از تحقیقات بنیادی و پایه تا TRL‌های ۴ تا ۵ به بنیاد علم ایران واگذار شده است.

وی افزود: ستاد‌های معاونت علمی که می‌خواهند طرح‌های در TRL‌های ۴ تا ۵ اجرایی کنند از طریق بنیاد علم اقدام می‌کنند. از این رو فراخوان‌هایی را با ستاد علوم زیستی، نانو، علوم شناختی و هوش مصنوعی را منتشر کردیم و سقف حمایت‌های ما تا سقف یک میلیارد تومان است.

نادری اعطای گرنت را از دیگر زمینه‌های حمایتی بنیاد علم ایران نام برد و اظهار کرد: این گرنت‌ها دارای انواع مختلفی است از جمله گرنت آغاز است و بر اساس آن اگر دانشگاهی از ۵۰ دانشگاه اول دنیا، هیات علمی جوانی را استخدام کنند، به مدت ۲ سال و هر سال به مبلغ ۴۲۰ میلیون تومان پرداخت می‌شود تا استاد بتواند زیر ساخت آزمایشگاهی برای خود فراهم کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر از گرنت استقرار به عنوان یکی دیگر از حمایت‌های این بنیاد یاد کرد و گفت: دانشگاهی که اقدام به استخدام فارغ التحصیلان زیر ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا کنند مبالغ قابل توجهی را برای دو سال پرداخت خواهیم کرد.

مدیر پژوهش، نظارت و ارزیابی بنیاد علم ایران با بیان اینکه کار‌های دیگری را در دستور کار داریم یکی از آنها را حرکت در مرز‌های دانش جهانی دانست و توضیح داد: افرای که مقاله آنها در ژورنال‌های معتبری، چون نیچر و Science و ۵۰ مجله برتر دیگر منتشر شود بین ۱.۵ تا ۲ میلیارد تومان حمایت می‌شود. در سال گذشته ۶ نفر موفق به دریافت این گرنت شدند.

وی با اشاره به اجرای برنامه بدیع الظهور توضیح داد: در این برنامه تا سقف ۳ میلیارد تومان برای کسانی که فناوری‌هایی که در دنیا اجرایی نشده است را تا TRL ۵ توسعه دهند، پرداخت می‌شود.

به گفته وی تاکنون ۱۵ طرح در قالب طرح بدیع الظهور حمایت شده است.

نادری با بیان اینکه اجرای برنامه حرکت در مرز ریاضی را شروع کردیم گفت: این برنامه تا ۱۵ خرداد جاری باز است و تا سقف ۱.۵ میلیارد تومان از ریاضیدانان و محققان حوزه ریاضی حمایت خواهد شد.

نادری گفت؛ برنامه خوشه‌های ما برنامه‌ای است که افراد به صورت تیمی برنامه ملی را دنبال و نیاز مرز دانش را برای کشور برطرف کنند تا سقف ۴.۵ میلیارد تومان حمایت می‌شوند.

وی با اشاره به حمایت از کرسی‌های علمی گفت: در هر کشوری بالاترین رده علمی، حمایت از کرسی‌ها است که به اساتید نامدار تعلق می‌گیرد. هر استاد شناخته شده‌ای که یک بسته پژوهشی ۵ ساله را اجرایی کند می‌تواند نسبت به دریافت کرسی اقدام کند و سقف حمایت‌ها برای ۳ تا ۵ سال بین ۴.۵ تا ۶ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان
  • ۵۰۰ جلد کتاب به کتابخانه سیار بهاباد اهدا شد
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • حمایت ۳ میلیاردی بنیاد علم ایران از طرح‌های نوظهور و ۱.۵ میلیاردی از ریاضی‌دانان
  • حمایت ۳ میلیاردی بنیاد علم ایران از طرح‌های نوظهور و ۱.۵ میلیاردی از ریاضیدانان
  • ناشران خارجی به نمایشگاه آمدند
  • بنیاد ملی نخبگان درگذشت اسماعیل نصراللهی را تسلیت گفت
  • اطلاعیه دانشگاه بوعلی‌سینا در حمایت از دانشجویان حامی فلسطین
  • عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا به عنوان جوان برتر همدان انتخاب شد
  • مسئولان با جدیت بیشتری پای کار حل مشکل کشاورزان بیایند